My Tabib Işkın Kökü Sirkesi- Analı – İçimlik – Çiğ Işkın Kökü Sirkesi 500 ml
-
Bilimsel adı Rheum ribes olan ışkın, Anadolu’da özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yetişen yabani bir bitkidir.
-
Halk arasında dağ muzu olarak da bilinir.
-
Genellikle bahar aylarında dağlık alanlarda toplanır, hafif ekşi ve mayhoş tadıyla yenir.
Işkın Sirkesi
-
Işkın bitkisinin saplarının fermente edilmesiyle elde edilir.
-
İçeriğinde doğal organik asitler, antioksidanlar ve vitamin-mineral zenginliği bulunur.
-
Fermente ürün olduğu için probiyotik etkisi de vardır.
-
Ayrıca kan şekerini düzenlemeye yardımcıdır.
-
Bağışıklık sistemini destekleyici özelliğiyle bilinir.
-
Antioksidan etkisi sayesinde vücutta serbest radikallere karşı koruyucu olabilir.
-
Sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olabilir.
-
Özellikle ışkın bitkisi geleneksel olarak iştah açıcı, enerji verici ve mide rahatlatıcı olarak da kullanılır.
-
Soğuk algınlığı, öksürük gibi rahatsızlıklarda halk arasında destekleyici olarak tercih edilir.
-
Kullanımı: Sabahları aç karnına bir bardak ılık suya 2veya 3 yemek kaşığı koyularak (en az 3 ay boyunca düzenli olarak) tüketilmesi tavsiye edilir. İsteğe göre bu karışıma 1 tatlı kaşığı ham bal koyulabilir
Bu ürüne ait yorum bulunamadı